کاربرد اسیلوسکوپ
اسیلوسکوپ و کاربردهای آن
در این آموزش در مورد اسیلوسکوپ و کاربرد آن برای شما توضیحاتی ارائه میدهیم. در صورتی که علاقمند به یادگیری حرفهای تعمیرات بردهای الکترونیکی هستید، حتماً دوره جامع الکترونیک کاربردی را مشاهده کنید و همچنین میتوانید آموزش ابزار تعمیرات برد را ببینید.
در مورد استفاده از اسیلوسکوپ باید به سه سوال پاسخ داده شود:
1- آیا ما به اسیلوسکوپ نیاز داریم؟
2- عملکرد و کاربرد اسیلوسکوپ به چه صورت است؟
3- برای خرید اسیلوسکوپ چه پارامترهایی مهم است؟
در این آموزش ما به سوال اول پاسخ میدهیم. لازم است تاکید کنیم در صورتی که به تازگی فعالیت در حوزه الکترونیک را شروع کردهاید به هیچ عنوان نیازی به تهیه اسیلوسکوپ نیست و میتوانید بودجه خود را صرف تهیه تجهیزات کاربردیتر مانند مولتیمتر، منبع تغذیه و هویه هوای گرم کنید.
اسیلوسکوپ بخریم یا نه؟
ویژگیهای اسیلوسکپ
اسیلوسکوپ وسیله ای است که با استفاده از آن شکل موج ولتاژ مدار و برد الکترونیک را اندازهگیری و مشاهده میکنیم. نتایج این اندازهگیری در صفحه دو بعدی دستگاه در دو محور ولتاژ و زمان نمایش داده میشود و میتوانیم تغییرات فرکانس و دوره تناوب را به صورت کامل و با جزئیات مشاهده کنیم.
باید به این نکته توجه کنید که قابلیتهای یک مولتیمتر در اندازهگیری پارامترهای مختلف خیلی بیشتر از اسیلوسکوپ بوده و قیمت بسیار کمتری دارد. بنابراین در صورتی که در ابتدای فعالیت در شاخه الکترونیک و تعمیرات هستید و هنوز قدرت تحلیل مدار را ندارید استفاده از اسیلوسکوپ لازم نیست.
کاربرد اسیلوسکوپ در طراحی بردهای الکترونیکی
استفاده ازاین وسیله برای کسانی که قصد دارند در حوزه طراحی مدارهای آنالوگ و دیجیتال فعالیت داشته باشند بسیار کاربردی و مفید میباشد. طراحی مدارات تقویت کننده، کنترل کنندههای PWM و بسیاری کاربردهای دیگر در عمل بدون اسیلوسکوپ غیر ممکن به نظر میرسد.
کاربرد اسیلوسکوپ در تعمیرات
در تعمیر بردها و منابع سوئیچینگ برای اینکه بتوانیم تست فرکانس انجام دهیم و تغییرات PWM سوئیچ یا IC سوئیچینگ را مشاهده کنیم اسیلوسکوپ بسیار کاربردی است. با استفاده از مولتیمتری که قابلیت اندازهگیری فرکانس در آن بازه سوئیچینگ را داشته باشد تنها میتوان به عدد فرکانس رسید ولی اسیلوسکوپ شکل تغییرات را در هر بازه زمانی به صورت دقیق نشان میدهد. این دستگاه در تعمیرات مدارهای کنترل توان مثل مدارهای تریستوری و تریاکی و همچنین تست کریستال نیز بسیار مفید است. به همین دلیل به همکارانی که چندین سال است در حوزه الکترونیک و تعمییرات فعالیت دارند و سواد تحلیل مدار دارند استفاده از اسیلوسکوپ را توصیه میکنیم.
در آموزشهای بعدی در مورد انتخاب اسیلوسکوپ،کارایی و پارامترهای مختلف آن صحبت میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید