چگونه تعمیرکار بردهای الکترونیکی شویم؟
در سالهای اخیر، با توجه به رشد قیمت لوازم برقی و خانگی تعمیر این وسایل بهصرفهتر از جایگزینی آنها شده است، به همین دلیل یادگیری تعمیرات این وسایل میتواند منبع درآمد خوبی را برای علاقهمندان به این حوزه ایجاد کند. البته پیش از شروع فعالیت در این حوزه، لازم است به این نکته مهم توجه داشت که فعالیت در حوزه الکترونیک و تعمیرات بردهای الکترونیکی همانند هر مهارت دیگری، نیازمند صبر و تلاش و پشتکار است. برای اینکه به صورت اصولی و حرفهای با تعمیرات بردهای الکترونیکی آشنا شوید و بتوانید با تکیه بر دانش و مهارت مسیر خود را در این حوزه بپیمایید، ما دوره جامع الکترونیک کاربردی را به شما توصیه میکنیم و در مطلب زیر به بررسی این دوره میپردازیم.
معرفی دوره جامع الکترونیک کاربردی و ابزار شناسی

الکترونیک کاربردی 1
اولین قدم برای تعمیرات برد و شروع فعالیت درحوزه الکترونیک، تسلط بر مفاهیم اولیه الکترونیک مانند فاز، نول، AC، DC، فرکانس و آشنایی با مهمترین ابزار الکترونیک مانند منبع تغذیه و مولتیمتر میباشد.
در گام بعدی لازم است شما با انواع قطعات الکترونیکی، کاربرد هر قطعه و مدلهای مختلف آن قطعه که ممکن است بهصورت پایهدار یا SMD باشد آشنا شوید و توانایی تست سلامت قطعات با مولتی متر را داشته باشید.
دیتاشیت خوانی یک روش سریع و آسان برای دریافت اطلاعات و مدار عملکردی قطعات است، ازاینرو مهارت دیتاشیت خوانی یکی از مهارتهای لازم و ضروری برای فعالیت در حوزه الکترونیک است.
یکی دیگر از موارد مهم آشنایی با فروشگاههایی که میتوانیم قطعات اصل و باکیفیت را ازآنجا تهیه کنیم.
موارد بالا مهمترین مهارتهایی هستند که پایه و اساس تعمیرات برد میباشد که تلاش کردهایم این موارد را بهصورت حرفهای و کاربردی در دوره الکترونیک کاربردی یک به شما عزیزان آموزش دهیم.

الکترونیک کاربردی 2
در گام بعد، برای اینکه بتوانید تعمیرات برد را بهآسانی انجام دهید لازم است که مهارت تحلیل مدار داشته باشید تا بتوانید بلوک به بلوک قسمتهای مختلف مدار را تشخیص داده و تعمیرات برد را بهصورت تحلیلی انجام دهید.
ازآنجاییکه اکثر خرابیهایی بردهای الکترونیکی به خاطر آسیب دیدن بخش مدار تغذیه است در دوره الکترونیک کاربردی 2، انواع مدارات تغذیه را آموزش داده و شما در انتهای این دوره قادر هستید در هر نوع بردی، نوع مدار تغذیه (ترانس خطی، ترانس لس، سوئیچینگ و …) را تشخیص داده و قادر به تعمیر و تحلیل آن باشید. تمام بردهای الکترونیک حداقل یک بخش مدار تغذیه دارند که در این دوره از سادهترین نوع تغذیه که مدارات ترانسلس است تا پیشرفتهترین مدلها مانند منابع تغذیه سوئیچینگ فلایبک، مدارهای تغذیه پاورهای زنبوری (فوروارد و بریج) و پاورهای کامپیوتر (ساده و پیشرفته PFC دار) بهصورت کامل و جز بهجز آموزش دادهشده است.

الکترونیک کاربردی 3
دو بلوک دیگر مدارهای الکترونیکی، بلوکهای قدرت و فرمان هستند که در دوره الکترونیک کاربردی سه بهصورت کامل به تحلیل و بررسی این مدارها پرداختهشده است.
بخش مدار قدرت در همه بردهای الکترونیکی وجود ندارد ولی تحلیل و تعمیر این بخش یکی از مهارتهای مهم برای تعمیر اکثر بردهای الکترونیکی مانند لوازمخانگی اینورتردار است. از مدار قدرت میتوان برای کنترل توان و کنترل سرعت موتورها در لوازمخانگی استفاده کرد.
مدار فرمان مغز هر برد الکترونیکی است و کلیه فرمانهای عملکردی در بردهای الکترونیکی از بخش فرمان صادر میشود. معمولاً این قسمت شامل آیسیهای مختلفی است که عملکرد این آیسیها به صورت کامل در دوره الکترونیک کاربردی سه تشریح شدهاست. همچنین اصول عملکرد آیسیهای برنامه پذیر مانند فلشها، بایوسها، EEPROMها، میکروکنترلرها و همچنین روش کار با پروگرمرهای یونیورسال در دوره الکترونیک کاربردی سه تفصیل شده است.
در کنار یادگیری این مطالب شما لازم است بتوانید با انواع مختلف ابزارهای موردنیاز در حوزه تعمیرات از سادهترین ابزار مانند مولتیمتر و منبع تغذیه تا پیشرفتهترین ابزار مانند اسیلوسکوپ، فانکشن ژنراتور و تسترهای مختلف کارکنید. در انتهای دوره الکترونیک کاربردی سه، مجدد اصول عملکرد تمامی این تجهیزات را مرور خواهیم داشت.

ابزار شناسی و مونتاژ حرفهای
برای فعالیت در حوزه تعمیرات، لازم است با اصول مونتاژ و دمونتاژ قطعات خاص آشنا باشید. برای یادگیری این موارد دوره ابزارشناسی و مونتاژ حرفهای گزینه مناسبی میباشد. در این دوره اصول عملکرد کلیه تجهیزات کارگاه الکترونیک، مانند هویه، هیتر هوای گرم، وان قلع، حمام التراسونیک و … به صورت کامل تشریح و روال حرفهای مونتاژ و دمونتاژ بردهای الکترونیک، به صورت عملی آموزش داده شده است.
دیدگاهتان را بنویسید